Top

Voorvorkpoten monteren Gilera Citta

Voorvorkpoten monteren Gilera Citta

Lees hier exact hoe je nieuwe binnenpoten van een gilera citta monteerd, handig uitgelegd en met foto's.

Het plaatsen van de nieuwe voorvorkpoten in een Gilera Citta:

 

 
In deze How-To gaan we stap voor stap een set nieuwe voorvorkpoten in een Gilera Citta monteren.
 
We beginnen bij het begin, als eerste draai je  de moeren die je voorvork aan de zijkant vasthouden in het kroonstuk, je draait ze nog niet gelijk vast.
 
 
Daarna schuif je de nieuwe binnenpoten in het kroonstuk, helemaal tot bovenin.
 
 
Het binnenwerk van je vork maak je uiteraard goed schoon voor je ze weer monteert, controleer meteen alles op eventuele tekortkomingen. Ze zijn helaas niet meer nieuw verkrijgbaar dus mocht je nou schade hebben zal je ze ergens 2e hands moeten vinden. 
 
 
 
Daarna zet je de veren in de nieuwe binnenpoten, en draai je de bovenkant goed vast. Hierna kun je ook de 2 bouten aan de zijkant die de binnenpoten zelf op hun plek houden aandraaien.
 
 
 
Dan begin je aan de onderpoten. Mocht je nou zoals ik nieuwe keerringen hebben dan druk je ze er nu in. Let op dat ze gelijkmatig gaan dus niet eerst de rechterkant en dan de andere kant.
 
 
Ook de rubbers druk je nu op de onderpoten.
 
 
Hierna schuif je de onderpoten over de binnenpoten en draai je ze aan de onderkant vanst met een inbusbout.
 
 
Dan moet nog even de olie bijgevuld worden. In iedere vork hoort 30 gram voorvorkolie, Olie bijvullen doe ik op deze manier, ik leg de brommer op de grond en vul het bij door de gaatjes. Als je een mooi oliespuitje/tapje hebt kan het daar ook mooi mee.
 
 
Dat was het, wiel erin en rijden :).
 
Gerelateerde berichten
  1. Sproeierdatabase Vespa Ciao / SI / Citta Sproeierdatabase Vespa Ciao / SI / Citta Zie hieronder een zeer uitgebreide database gemaakt door Alrik,Met alle sproeiermaten, te gebruiken voor jouw Vespa Ciao, Si, Bravo of Citta.Kom je er met deze lijst alsnog niet uit, dan kan je je vraag stellen op het Vespa Ciao Forum.  
  2. Het opmeten van een Ciao, Citta of SI cilinder Het opmeten van een Ciao, Citta of SI cilinder We krijgen veel vragen welke maat cilinder of zuiger benodigd is, aangezien er meerdere modellen zijn voor een Vespa Ciao, Gilera Citta, Vespa SI of Bravo. Bij onze cilinders vermelden we verschillende diameters, diameter van het hemd, diameter van d
  3. V-Snaar monteren Citta/Ciao/SI V-Snaar monteren Citta/Ciao/SI Hieronder ga ik jullie uitleggen hoe je een snaar moet vervangen bij een Vespa Ciao.Uiteraard gaat ditzelfde verhaal ook op voor de Si/Bravo/Grillo en de Gilera Citta etc etc. Wat hebben we nodig om de snaar te vervangen? - Platte schroevendraaie
  4. Het vervangen van je Citta, Ciao, SI of Bravo cilinder Het vervangen van je Citta, Ciao, SI of Bravo cilinder Hieronder een stap voor stap uitleg over hoe een cilinder te demonteren en vervolgens weer te monteren. Ik heb het carter uit de achterbrug gehaald, dit is echter niet per se nodig als je alleen de cilinder + zuiger wilt vervangen. Het werkt wel wat
Andere mensen kochten ook